GRAZIE E ARRIVEDERCI!
Efter fem år med Caput Mundi och vad som blivit familjens sommarjobb är det dags att tacka för oss och gå vidare till nya äventyr! Fem år av hårt arbete men framförallt fem år av fantastiska möten med så många människor som kommit till oss i parken.
Känslan att se denna enkla njutning av gelato och glädjen hos er; alla barn som ätit sin första gelato och alla minnen som skapats – en obeskrivlig lyckokänsla!
Vi startade Caput Mundi 2019 med en dröm om att göra ”gelato naturale” i våra hemmakvarter på Södermalm. En gelato gjord varje morgon från grunden på enbart naturliga råvaror, utan hjälp av färdiga baser, smakförstärkare och andra tillsatser. Det har varit ett hårt arbete men på vägen har vi lärt oss otroligt mycket, både från våra läromästare i Italien om glassens kemi till hur mycket logistik och samordning som krävs för att snurra runt en liten glassfabrik - inte minst mödan att varje dag jaga färsk frukt till våra sorbetter. 😊
TACK alla kunder för dessa fantastiska fem år! Och ett speciellt TACK till våra otroliga medarbetare som hjälpt oss göra detta, ni har varit ovärderliga med ert arbete med allt från försäljning till att hjälpa till i labbet med att producera glass - utan er skulle det inte blivit mycket av det här.
Arrivederci!
/Familjen Centellini (Jenny, Patrik, Matteo, León)
Vår gelato tillverkas varje morgon enligt traditionellt italienskt hantverk med fantastiska råvaror i centrum. Vi samarbetar med småskaliga och högkvalitativa producenter som vi har en direkt relation med - våra pistaschnötter kommer från lokala odlare i staden Bronte på Sicilien, hasselnötterna från Cravanzana i Piemonte och ursprungschokladen från italienska Domori. Vi använder enbart färsk frukt och följer säsongen med rabarber, jordgubbar, blåbär, etc.
Vår metod ”gelato naturale” innebär att vi enbart använder naturliga råvaror - utan tillsatser, aromer och smakförstärkare.
Vår ambition är att erbjuda dig gelato som både smakar fantastiskt och bygger på respekt för hantverket och naturen.
Caput Mundi är latin för ”världens huvudstad” och användes i århundraden som benämning för staden Rom för dess position som världens kulturella och ekonomiska centrum.
Vårt anspråk är något blygsammare men vi hoppas bli en centralpunkt för Stockholms alla gelatoälskare!
Bakom Gelato Caput Mundi står familjen Centellini, med rötter i Italien. Efter många års drömmar och utbildningar hos några av Roms främsta glassmakare startade vi 2019.
Vår arbetsmetod bygger på den enkla filosofin att glass enbart ska innehålla naturliga ingredienser.
Det innebär att vår gelato varken innehåller tillsatta aromer, färgämnen, konserveringsmedel eller färdiga glassbaser.
Vi jobbar enbart med färsk frukt och ekologiska mejeriprodukter och strävar så långt det går att arbeta med produkter i vårt närområde. Våra italienska råvaror - t ex pistasch- och hasselnötter, choklad och körsbär - kommer direkt från producenter och gårdar som vi står i direktkontakt.
Genom att jobba utan mellanhänder kan vi garantera både hög kvalitet och full spårbarhet i varje ingrediens.
GELATO CAPUT MUNDI HAR PERMANENT STANGT
STORT TACK TILL ALLA KUNDER!